Vind de stille plek in jezelf

Je bent altijd druk, druk, druk en je wordt constant omringd door geluiden. Bliepjes van je telefoon, gesprekken met en van anderen, televisie, radio, spelende kinderen. Soms word je er gillend gek van. Als al deze geluiden ineens wegvallen is dat een vreemde gewaarwording. Vaak weet je niet hoe snel je deze stilte weer op moet vullen. Tegelijkertijd verlang je juist naar die stilte.

Absolute stilte bestaat niet
Echt helemaal stil is het nooit. Zelfs als je helemaal alleen bent in een geluidsdichte kamer hoor je nog geluiden: je ademhaling, gesuis in je oren, kleding die over elkaar schuurt. Geluid is pas storend als jij er die betekenis aan geeft. Muziek waar jij van houdt is niet storend. Je geniet ervan en kan er helemaal in opgaan. Ga je als hardrockfan naar een klassiek concert dan kan je dat afschuwelijk vinden. Hetzelfde geldt voor natuurgeluiden: ruisen van bomen, tsjilpen van vogels, geklater van een beek. Soms ervaar je het als aangenaam, maar het kan ook irriteren.

De stille plek in jezelf
Toch is er een plek waar niets je stoort en alles aangenaam is. De temperatuur, de sfeer, de geluiden, de geuren. Deze plek is niet ver weg. Sterker nog, hij is altijd bij je. Gewoon in jezelf, in jouw verbeelding. Naar deze plek kun je altijd toe. Als je in de rij voor de kassa staat. Als je gek wordt van het geruzie van de buren. Op de momenten dat je niet lekker in je vel zit, het allemaal even niet meer ziet zitten. Maar ook gewoon tijdens de dag, omdat het fijn is wat tijd met jezelf in die stilte door te brengen.

Wil jij deze stille plek in jezelf ook ontdekken? Meld je dan vast aan. Zodra er vier aanmeldingen zijn, prikken we samen een datum voor de volgende Stiltedag in Azil Centrum voor Levenskunst.

De moeite waard
Het is niet altijd eenvoudig om deze plek te bereiken. Het kan een hele tour zijn om er te komen. Maar als je er eenmaal bent, zul je ontdekken dat het de reis waard is. En hoe vaker je er komt, hoe gemakkelijker het is.
Tijdens de stiltedag begeleid ik je naar de stille plek in jouzelf. Door middel van stiltemeditaties, visualisaties en creatieve schrijf- en tekenopdrachten ontdek je die plek. De stille plek waar je naar toe kan op de momenten dat jij het nodig hebt, ook in de hectiek van alledag.

Tijdens deze dag ontdek je:

 • hoe je in gezelschap van anderen toch helemaal bij jezelf kunt blijven;
 • hoe je op hectische momenten de rust in jezelf kunt ervaren;
 • welke vormen van meditatie bij jou passen;
 • hoe je vorm kunt geven aan beelden die van binnen leven;
 • hoe aangenaam en helend stilte kan zijn.

De meditatieruimte in Azil centrum voor Levenskunst, te DordrechtDeze dag vindt plaats in Azil Centrum voor Levenskunst in Dordrecht. Het gebouw ligt aan het Weizigtpark waar we ook een stiltewandeling zullen maken.

Aan het eind van de dag ga je naar huis met:

 • een heerlijk uitgerust en ontspannen gevoel;
 • een mapje met diverse creatieve teken- en schrijfopdrachten die je helpen weer te geven wat je voelt;
 • kennis van diverse meditatievormen.

Details en aanmelden

 • De dag duurt van 10:30 uur tot 16:00 uur.
 • De kosten voor deze dag zijn € 65,00.
 • Dit is inclusief koffie/thee/sap, diverse versnaperingen, schrijf- en tekenmaterialen. Neem ajb zelf een lunchpakketje mee.
 • Wil jij deze stille plek in jezelf ook ontdekken? Meld je dan vast aan. Zodra er vier aanmeldingen zijn, prikken we samen een datum voor de volgende Stiltedag in Azil Centrum voor Levenskunst.

Ervaring met meditatie, schrijven of tekenen is niet nodig. Wil je aan bepaalde oefeningen niet mee doen, dan ben je vrij je eigen invulling aan de dag te geven.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?