Geen smoesjes, we gaan naar buiten!

Iedereen heeft op zijn tijd een dosis ‘groene energie’ nodig. Contact in en met de natuur is een eerste levensbehoefte die er vaak bij inschiet. Zelf loop ik iedere ochtend voor het ontbijt, maar na de koffie, een rondje over de dijk. Het is een vaste gewoonte geworden en gaat bijna automatisch. Ik vind het niet altijd leuk, vooral niet als het regent of als ik een vroege afspraak heb en een half uur eerder op moet staan. Ik merk echter hoe goed het me doet. Even in beweging komen en vooral wat groene energie opsnuiven. Juist omdat ik het als eerste doe, hoef ik het niet in te plannen. Ik kam niet eens mijn haar. Gewoon hup, broek en jas aan en gaan! Ik kan het iedereen aanraden.

Bron van creativiteit
De natuur zelf is een bron van creativiteit. Kijk maar eens hoe het onkruid zich tussen jouw netjes aangelegde terrastegels naar boven wurmt. Of hoe zij er voor zorgt dat omgevallen bomen opgeruimd worden door allerlei insecten en paddenstoelen.
De verscheidenheid aan flora en fauna is ongekend.

Positief effect
Onderzoek heeft uitgewezen dat alleen het kijken naar de natuur, vanuit het raam of op een beeldscherm, al een positief effect heeft op de concentratie en het lichamelijk functioneren. Het zorgt er voor dat je beter met pijn om kunt gaan, en minder last hebt van somberheid en stress. Zelfs vijf minuten opsnuiven van ‘groene’ energie heeft al een positief effect op je stemming.

beech-562929_1280

Smoesjes
Ik hoor je al zeggen: “Ja, dat klinkt allemaal leuk maar…

  • …daar heb ik geen tijd voor.”
  • …er is geen groen bij mij in de buurt.”
  • …dat laat mijn lijf niet toe.”
  • …ik moet eerst zorgen voor de kinderen, man, poes etc.”

Allemaal smoesjes en dat weet je zelf ook wel.

Natuurlijk is er ook bij jou groen in de buurt. Al is het maar een strookje gras of een eenzame boom.

En tijd is er altijd, een half uur zal niet altijd lukken, maar minder is ook goed.
Heeft je lijf er geen zin in? Ga op je balkon of in je tuin zitten of staan. Kijk eens goed om je heen, luister naar de vogels, ruik de lente, voel de wind.

Naar buiten!
Ik weet hoe belangrijk het is om regelmatig ‘groene energie’ te tanken en daarom geef ik vanaf april mijn activiteiten zoveel mogelijk buiten. Maak je geen zorgen, bij regen en kou gaan we gewoon naar Azil!

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?