Hypnotherapie

“Door de hypnotherapie is een groot deel van de angst verdwenen. De constante spanning die ik voelde is vrijwel weg. Het heeft goed gewerkt om inzicht te krijgen in een probleem dat zich in het onderbewuste afspeelde en het daarna ook op te lossen.”
Manon

Angst regeert

Je leven wordt geregeerd door angst en soms zelfs paniek. Je beseft dat dit zo niet langer kan, tijd om actie te ondernemen. Tijd om te stoppen met het negeren en wegdrukken van onrust, stress en beklemming en deze gevoelens serieus te nemen. Tijd om te luisteren naar wat ze je te vertellen hebben, maar angst niet langer je leven te laten bepalen.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur dan een WhatsApp bericht naar 06-25025032 voor het maken van een kennismakingsgesprek via videobellen.

Adora is met haar paarse mini tegen een paaltje aangereden. De schade valt mee, maar ze is erg geschrokken. Voorlopig laat ze de auto maar staan. Ze vertelt zichzelf dat fietsen beter voor haar is en ook voor het milieu. Bovendien bespaart het veel kosten.

Als ze op een dag voor haar werk naar een afspraak moet die te ver is om te fietsen en ook niet per openbaar vervoer bereikbaar is, raakt ze in paniek en meld ze zich ziek. Ze schaamt zich voor haar angst en komt steeds minder de deur uit. Ze verliest haar baan en de vrienden die bereid zijn steeds naar haar toe te komen, omdat zij niet naar buiten durft, worden steeds minder. Ze vereenzaamt en wordt depressief.

Op aanraden van een vriendin bezoekt ze een hypnotherapeut, deze gaat samen met haar op zoek naar de oorzaak van de angst. Deze blijkt te liggen in een verdrongen herinnering uit haar jeugd die uiteindelijk niets met autorijden te maken heeft.

Na een paar sessies durft Adora weer  alleen weer in haar paarse mini te stappen, ze voelt ook op in haar werk en in haar relaties een stuk zekerder.

Hypnotherapie

Vaak probeer je de gevoelens van stress  op te lossen vanuit je hoofd, vanuit je dagelijkse bewustzijn. De oorzaak van je angsten ligt echter in je onderbewuste. Met wilskracht en hard werken kun je ze wel enige tijd in bedwang houden, maar uiteindelijk verlies je de strijd. Dit komt omdat je niet de oorzaken van je angst aanpakt, maar de symptomen. Zo kiest Adora ervoor om te gaan fietsen in plaats van te onderzoeken waarom autorijden haar ineens zo’n angst inboezemt.

Angst heeft een belangrijke functie

Angst is een zinvolle emotie, het behoedt je voor gevaar. Het zorgt ervoor dat je niet zomaar de straat oversteekt. Als je echter helemaal niet meer buiten komt omdat je bang bent dat er iets gebeurt, is het middel erger dan de kwaal. Met behulp van hypnotherapie kun je problemen oplossen op het niveau waar ze zijn ontstaan, namelijk in je onderbewuste. Hypnose is een krachtig hulpmiddel op weg naar een leven vrij van onnodige angst. Meestal zijn een paar sessies al genoeg om blijvend resultaat te boeken.

Angst is een raadgever, maar niet jouw baas!

Hoe zou het zijn om:

  • Op iemand af te stappen om een praatje te maken zonder angst om afgewezen te worden?
  • Lekker op vakantie te gaan met het vliegtuig zonder angst om neer te storten?
  • Nieuwe ervaringen op te doen, zonder bang zijn te falen?
  • Jezelf niet langer af te wijzen omdat je sommige zaken spannend vindt?
  • Jezelf te accepteren zoals je bent, inclusief je angsten?

Dit alles is mogelijk met behulp van hypnotherapie. In de sessies gaan we doelgericht aan de slag met het aanpakken van de problemen die jij ervaart. Een hypnosetraject bestaat uit drie sessies van ca. anderhalf uur en een telefonische evaluatie een maand na de laatste sessie.

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur dan een WhatsApp bericht naar 06-25025032 voor het maken van een kennismakingsgesprek via videobellen.

De eerste sessie

Er bestaan veel vooroordelen en misverstanden rondom hypnose. Daarom is er altijd een uitgebreid intakegesprek om uit te leggen wat hypnose is en hoe het werkt. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Verder gaan we in dit gesprek in op de problemen die je ervaart en wat je wilt bereiken. Ook breng ik je in hypnose om te ervaren hoe het voelt.

De tweede sessie

Tijdens de tweede sessie gaan we op zoek naar de oorzaak van je angsten, hiervoor gebruik ik diverse technieken zoals regressie, partstherapie, en Ultra Height®. De ervaring leert dat deze sessie al grote veranderingen te weeg brengt.

De derde sessie

Tijdens de derde sessie onderzoeken we of er nog iets is waar we mee aan de slag moeten en bestendigen we de resultaten van de vorige sessie. Ook maken we een afspraak voor een telefonische evaluatie. Een hypnotherapie sessie werkt vaak nog een tijdje door en het is goed om te checken of het doel van de therapie bereikt is.

Na dit traject

  • Sta je relaxter in het leven
  • Maak je je minder zorgen over wat er zou kunnen gebeuren
  • Voel je je zeker over jezelf en je kwaliteiten
  • Maak je keuzes vanuit vertrouwen en niet vanuit angst
  • Accepteer je jezelf precies zoals je bent

Wil je weten wat ik voor je kan betekenen? Stuur dan een WhatsApp bericht naar 06-25025032 voor het maken van een kennismakingsgesprek via videobellen.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?