Kies voor een on-beperkt leven

Ieder mens heeft beperkingen. Al is het maar vanwege het feit dat je maar één leven en één lichaam hebt. Sommige beperkingen zijn een gegeven en onveranderbaar. Andere beperkingen leg je jezelf op of worden je opgelegd door je omgeving. En dan zijn er nog de beperkingen die alleen in je hoofd bestaan.

Op je handen lopen
Wat je beperking ook is, je hebt altijd een keuze. De keuze over hoe jij met je beperking omgaat. Als je geen benen hebt, zul je nooit kunnen lopen. Aan jou de keuze om hier de rest van je leven over te treuren of om te leren op je handen te lopen.

Levensgebieden
Beperkingen doen zich voor op diverse levensgebieden. Problemen in het ene gebied hebben automatisch invloed op de andere gebieden. Het mooie is dat het andersom ook werkt. Zodra je met één levensgebied aan de slag gaat heeft dat een positieve uitwerking op de ander gebieden. De levensgebieden waarop je beperkingen kunt ervaren zijn:

  • lichaam → conditie, lichamelijke klachten, vermoeidheid
  • emoties → emoties, spanning
  • relaties → contact met partner, vrienden, familie, collega’s
  • werk/hoofd → concentratie, leervermogen, studie, (vrijwilligers)werk
  • spiritueel → wensen, dromen, overtuigingen, geloof

possible-379215_1280

 

Mijn beperkingen
Mij is altijd verteld dat ik niet kon leren. Een overtuiging die ik voor waar heb aangenomen, totdat ik op mijn 16e naar een leuke opleiding ging en cum laude mijn diploma haalde. Ik heb dyscalculie dus een carrière als boekhouder is niet voor mij weggelegd. Gelukkig zijn er rekenmachines en zolang ik niet hoef te hoofdrekenen, kan ik er prima mee leven. Door een longaandoening heb ik weinig uithoudingsvermogen en topsporter zal ik daarom ook niet worden.
Goed beschouwd zijn er meer dingen die ik niet kan dan wel. Toch heb ik niet het idee dat ik een beperkt leven leid.


Wil je de balans opmaken over jouw relaties, lichaam en emoties?

Meld je dan aan voor de GRATIS online training ‘Teken jouw Levenswiel’ die ik regelmatig geef.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?