Luister naar je hart, gebruik je hoofd en volg je ziel

Wat is het verlangen van jouw ziel?
Je ziel heeft de keuze gemaakt om hier op aarde te komen. Ze heeft een missie, oftewel: jij hebt een missie. Jouw emoties, lichaam en denken staan in dienst van jouw ziel. Jouw ziel heeft bewust gekozen voor dit lichaam, die ouders, deze omgeving. Alleen hebben jouw lichaam en jouw persoonlijkheid het heft in eigen hand genomen. Om hier op aarde te leven heb je ze allebei nodig. Zonder lichaam en persoonlijkheid is het niet mogelijk hier een bestaan op te bouwen. Op zich heel logisch. Jouw persoonlijkheid is echter zo druk bezig met de aardse beslommeringen dat het haar ziel is vergeten. Zonder bezieling is het huis van jouw persoonlijkheid een leeg omhulsel. Je kunt prima leven zonder bezieling. Maar met een beetje geluk ga je weer beseffen dat je hier niet voor niets bent, dat je een ziel bent met een missie. Je wordt als het ware wakker geschud. Soms gaat dat ineens, door ingrijpende gebeurtenissen, soms gaat het langzaam, iedere keer een stukje. Net als bij een wekker waarbij je steeds op snoozen drukt. En dat snoozen kun je heel lang volhouden, een heel leven lang.

Hoofd en hart
Je persoonlijkheid spreekt via je hoofd en je hart spreekt via je emoties. Ze zijn alle twee nodig; de een is niet belangrijker dan de ander. Het gaat, zoals bij alles in het leven, om de balans. Alleen speelt in onze maatschappij je hoofd vaak de ‘hoofd’rol en je hart slechts meer een bijrol. Dat hart laat zich echter niet zomaar de mond snoeren. Ze lijkt dan wel zacht en meegaand, maar heeft heel krachtige instrumenten tot haar beschikking, namelijk je emoties. Als je daar niet naar luistert, maken ze zich duidelijk kenbaar. Ze overvallen je als je het niet verwacht, of ze gaan in een hoekje zitten mokken en weigeren je te woord te staan. Zodat je wel voelt dat er iets ‘mis’ is, maar geen idee hebt wat precies.
Je ziel is als het ware de bemiddelaar tussen jouw hoofd en hart.

Het verlangen van jouw ziel
Je ziel representeert jouw ware zelf, het deel van jou wat volmaakt en kostbaar is. Het is aan jou om je ziel de ruimte te geven om haar missie te volbrengen en je hoofd en je hart in te zetten om dit te bereiken.
Het is aan jou om te kiezen waar je naar luistert. Wil je blijven snoozen? Helemaal prima. Wil je ontdekken wat het verlangen van jouw ziel is? Ook hartstikke mooi. Ik bied heel veel activiteiten die je daarin verder kunnen brengen. Luister naar je hart en je hoofd en laat je ziel beslissen.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?