Met mij gaat alles goed

Ze heeft haar Levenswiel gemaakt en is tevreden over het resultaat. Ik ken Laura al wat langer en weet dat haar levenspad niet altijd over rozen gaat. Toch is ze altijd positief, zo kennen de mensen haar ook en ze is er trots op. Als mensen vragen hoe het met haar gaat, antwoordt ze steevast: “met mij gaat alles goed.”

Tijdens de Verbeeldingssessie vertelt ze over haar Levenswiel dat ze maakte. Waar de symbolen die ze gebruikte over gaan en waarom ze voor bepaalde kleuren heeft gekozen. Ze heeft er goed over nagedacht. Als ik doorvraag over het donkere stuk in haar levenswiel, probeert ze daar zo snel mogelijk aan voorbij te gaan. “Het is pijnlijk,” zegt ze, “maar er zijn altijd mensen die het moeilijker hebben”. Ik laat haar er niet mee wegkomen en vraag haar er eens echt naar te kijken, naar dat donkere stuk. Haar verdriet en boosheid niet langer te verbergen, maar het gevoel helemaal toe te laten. Ze voelt weerstand. Dat mag er zijn, ook dat hoort erbij. Als ze de weerstand opgeeft, komt een diep verdriet en boosheid over wat het leven haar brengt los.

Ik geef haar een groot vel papier en vetkrijt en vraag haar al haar verdriet en boosheid op het vel bot te vieren. Verbeten gaat ze aan de slag. Ik neem wat afstand en kijk toe. Dankbaarheid overvalt me. Dankbaar dat ze los durft te laten, dat ze zich veilig genoeg voelt om te laten zien wat ze werkelijk voelt. Langzaam maar zeker wordt ze wat rustiger. De donkere kleuren waar ze mee begon, krijgen een gele en oranje glans. Laura vertelt dat ze zich moe, opgelucht en leeg voelt. Een beetje lichter dan toen ze binnenkwam, verlaat ze mijn praktijk.

Wil je net als Laura ook ervaren hoe ik  jou kan helpen anders met je emoties om te gaan? Maak dan een afspraak

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?