Online training Bevrijd jezelf, omarm je emoties

Vraag jij je ook regelmatig af waarom je niet doet wat je echt wilt? Merk je dat er verlangens zijn die niet vervuld worden omdat je je tegen laat houden door negatieve gedachten, emoties of opmerkingen van anderen? Of heb je eigenlijk geen idee wat je wilt en leef je op de automatische piloot? De eerste stap om hier verandering in te brengen is bewustwording. Om te ontdekken wat er onbewust in jou leeft en wat dat jou te vertellen heeft.

Bewustwording

De reden waarom je vaak niet doet wat je echt wilt, is omdat je vooral vanuit je dagelijkse bewustzijn reageert. Deze bewustzijnslaag heeft als doel te analyseren, te rationaliseren en dan beslissingen te nemen. Verstandige, veilige en goed doordachte keuzes, maar vaak niet de keuzes waar je blij van wordt.

Je onderbewustzijn is veel primitiever en reageert direct op allerlei impulsen, net als een kind. Het zijn niet altijd de meest verstandige keuzes, maar wel de keuzes waar je blij van wordt. Als volwassene vergeet je dat je ooit een kind was, vol dromen en verlangens en het gevoel dat alles mogelijk is. Je onderbewuste reageert vanuit een emotie.

Als je jezelf beter wilt begrijpen en ontdekken wat je echt wilt in dit leven zullen je dagelijkse bewustzijn en je onderbewustzijn samen moeten werken. Ze hebben beiden andere prioriteiten, spreken een andere taal, maar jij kunt ervoor zorgen dat ze elkaar begrijpen en versterken.

Als je dagelijks bewustzijn en je onderbewustzijn samen werken ben je tot grootste dingen in staat

Door de training heb ik geleerd meer op mijn gevoel te vertrouwen, maar ook mijn hoofd er bij te houden!
Monique

Samenwerking van je bewuste en onderbewuste

In de online cursus ‘Bevrijd jezelf, omarm je emoties’ ga je aan de slag met zowel schrijven en praten, de voorkeur van je dagelijkse bewustzijn, als  beelden en emoties, de voorkeur van je onderbewuste. Door je bewustzijnslagen te laten samenwerken, zal je merken dat het gemakkelijker wordt om te doen wat je écht wilt en dat je minder wordt beperkt door (on)bewuste blokkades.

Na deze training

 • Begrijp je waarom je reageert zoals je doet.
 • Kan je hier met mildheid naar kijken en op reageren
 • Is de relatie met jezelf en daardoor ook de relatie met anderen verbeterd.
 • Ben je je bewust van jouw blokkades en kun je ze oplossen.
 • Begrijp je wat jouw emoties je te vertellen hebben, luister je, maar laat je je er niet door leiden.
 • Maak je keuzes die in lijn zijn met wie je echt bent.

De training bestaat uit 6 online bijeenkomsten
op maandag van 19:30 uur tot 21:00 uur:

 • Maandag 11 januari: Bewustzijn, wat is dat eigenlijk?
 • Maandag 25 januari: Maak kennis met je drie zelven
 • Maandag 8 februari: Transformeer woede in kracht
 • Maandag 15 februari: De helende werking van verdriet
 • Maandag 1 maart: De zware last van schuld en schaamte.
 • Maandag 15 maart: Wat heeft angst jou te vertellen?
 • Maandag 29 maart: Hoe begeleid je jezelf.

Zo fijn om de tools te hebben om mezelf te begeleiden door de stormen in mijn leven.
Jannes

Elke les wordt opgenomen zodat je terug kunt kijken.
De training kost € 125,00

Praktisch

De online training Bevrijd jezelf, omarm je emoties’ wordt gegeven via Zoom, dit is een gratis programma dat je kunt installeren op je laptop, pc, tablet of telefoon. Het fijne van dit programma is dat we elkaar kunnen zien en horen.

De training wordt live gegeven, dus geen vooraf opgenomen video’s. Je gaat tijdens de training aan de slag met de opdrachten en ontvangt direct feedback en antwoord op vragen. Verder is er een besloten Facebook groep waarin je ook tussen de lessen door je vragen kunt stellen, je verhaal kunt delen en reageren op anderen.

Vooraf aan iedere bijeenkomst ontvang je een link van mij waarmee je toegang krijgt tot de virtuele ontmoetingsruimte. Ik ben 15 minuten van te voren aanwezig zodat ik je kan ondersteunen met eventuele technische problemen.

Wat kun je verwachten?

 • Als alle deelnemers aanwezig zijn, doen we een kort rondje om even te weten hoe iedereen erbij zit. We gaan niet in discussie, of vragen stellen, maar het is gewoon fijn om even je hart te luchten.
 • Vervolgens vertel ik een en ander over het onderwerp, en geef ik je teken- en schrijfopdrachten om mee aan de slag te gaan.
 • Aan het eind van de bijeenkomst kan je, als je dat wil, iets delen over je ervaringen.

Ieder heeft zijn eigen proces, maar door met elkaar te delen help je niet alleen de ander maar ook jezelf.
André

Wat heb je nodig?

De oefeningen die je tijdens de bijeenkomsten doet hebben als doel inzicht te geven in jezelf. Het gaat om het proces, niet om het resultaat. Voor elke bijeenkomst laat ik je weten wat je die keer kunt gebruiken. Mocht je het niet in huis hebben dan is er altijd wel een alternatief. Wat in ieder geval handig is om te hebben:

  • Blanco papier, gewoon printerpapier is prima
  • Potloden, stiften of wasco, gebruik dat wat jij fijn vindt.
  • Een schrift met lijntjes en een pen die prettig schrijft.
  • Tijdschriften, schaar en een plakstift.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?