Zal ik wel of zal ik niet?

Twijfelen, wikken en wegen, zal ik wel of zal ik niet. Iedereen heeft er wel eens last van. Het voelt als lastig omdat je bang bent de verkeerde keuzes te maken. Als het er om gaat om of je aardbeien of bananenijs wilt valt het met deze angst nog wel mee. Gaat het om belangrijkere zaken zoals het kopen van een huis of het aangaan van een relatie dan wordt het lastiger. Logisch natuurlijk want als je bananenijs gekozen hebt en bij nader inzien toch liever aardbei wilde neem je gewoon nog een ijsje. Verder gaan met je partner of een huis kopen zijn echter beslissingen die je niet zo gemakkelijk maakt. Daar hangt veel meer van af, niet alleen voor jezelf  maar ook voor de mensen om je heen.

Twijfel speelt zich af tussen je hoofd en je hart, als je hoofd en je hart het eens zijn is een beslissing zo gemaakt. Alles in jou roept dan JA. Bij twijfel is er één van de twee het er (nog) niet mee eens en dat zorgt voor onrust en angst om de “verkeerde” keuze te maken.

Andere mogelijkheden
Als je hart en je hoofd niet tot overeenstemming komen betekent dit dat er nog een andere mogelijkheid is die je nog niet gezien hebt of die zich nog niet heeft aangediend. Misschien hebben ze ook vanille ijs of heb je eigenlijk veel meer zin in een zoute haring. Als je geen volmondig ja tegen een partner kan zeggen wil je misschien toch liever alleen blijven. En wil je eigenlijk wel een huis kopen, of liever een appartement of…

Er zijn geen verkeerde keuzes
Besef dat er geen “verkeerde” keuzes zijn, besef dat je een keuze maakt met de kennis en gevoelens die je op een bepaald moment hebt. Vaak veroordeel je jezelf achteraf voor een verkeerde keuze zonder dat je beseft dat je de keuze gemaakt hebt met de informatie en gevoelens van toen.

Emoties wijzen de weg
Je emoties helpen je om keuzes te maken, het zijn wegwijzers, maar ook niet meer dan dat. Uiteindelijk beslis je zelf, soms vanuit je hoofd en soms vanuit je hart. De beste keuzes zijn echter de keuzes waar je hart en je hoofd het volmondig over eens zijn en je ziel goedkeurend knikt.

Wil je meer weten over hoe emoties jou de weg wijzen en je helpen de keuzes te maken die echt bij jou passen? Neem dan contact op voor een gratis adviesgesprek via beeldbellen.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?