Acceptance and commitment therapy (ACT)

Het leven is bedoeld om ervaringen op te doen, niet om stil in een hoekje te gaan zitten. Er is maar één ding zeker in het leven en dat is dat je doodgaat. Dit kun je niet voorkomen door je te laten leiden door gevoelens van angst en stress. Je kunt deze gevoelens, negeren of vermijden, maar beter is om te accepteren dat ze bij het leven horen. Echter, dit wil niet zeggen dat ze je leven moeten bepalen. Je leven wordt een stuk leuker wanneer je deze gevoelens met wat meer afstand bekijkt en beseft dat je deze gevoelens hebt, maar niet bent. Ontdek wat je echt wil in het leven. Acceptance and commitment therapie helpt je hierbij.

“Acceptance and commitment therapie helpt je te accepteren wat je niet kunt veranderen, te veranderen wat je niet kunt accepteren en het verschil tussen deze twee te zien.”

ACT bestaat uit twee kernonderdelen

Acceptance

  • Lastige gevoelens toelaten zonder dat ze je overspoelen.
  • Afstand nemen van de maalstroom van negatieve gedachten.
  • Op een andere, positieve manier naar jezelf kijken.
  • Je aandacht steeds meer richten op het hier en nu.

Commitment

  • Opnieuw investeren in jezelf.
  • Ontdekken wat voor jou belangrijk is in je leven.
  • Plannen maken om hier ook mee aan de slag te gaan.

Hoe verloopt een traject met ACT?

In mijn praktijk combineer ik verschillende methoden. Zo help ik je om vrij te worden van angst en stress. Acceptatie en commitment komen in al deze methoden terug. Het is namelijk de basis waar vanuit ik werk. Tijdens een intakegesprek kijken we samen wat het beste bij jou past. Acceptance en commitmenttherapie kan een onderdeel van jouw traject zijn.


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je bellen naar 06-2502503, of mailen naar welkom@liavandenberg.nl

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?