Werkwijze en tarieven psychosociale therapie

Veranderen kost tijd en inspanning. Ik geloof niet in een snelle oplossing, wel in duurzame veranderingen. Patronen, angsten en onzekerheden die je een leven lang opgebouwd hebt, verdwijnen niet als sneeuw voor de zon na één of twee sessies. Daarom bestaat een therapietraject altijd uit meerdere sessies. Tijdens het kennismakingsgesprek schat ik in hoeveel sessies er nodig zijn en deze plannen we direct in zodat we beiden weten waar we aan toe zijn.

Om elkaar te leren kennen, hebben we eerst een kort kennismakingsgesprek via (beeld)bellen. Als we allebei voldoende vertrouwen hebben in een goede samenwerkingsrelatie, plannen we een intakegesprek in mijn praktijk. Vanaf dan gaan we echt aan de slag.

Dit kun je verwachten van het therapietraject:

  • Een intakegesprek, in dit gesprek bespreken we waar je aan wilt werken en wat je kunt verwachten.
  • Een vooraf vastgesteld aantal therapiesessies van maximaal twee uur per keer.
  • Een afsluitend evaluatiegesprek. Hierin bespreken we je wat het traject je opgeleverd heeft en kijken we samen of je misschien nog meer sessies nodig hebt.
  • Huiswerkopdrachten, informatieve lectuur, audio-opnames.
  • Tijdens het traject contact via telefoon, mail of WhatsApp wanneer dat nodig is.

Tarief en mogelijke vergoeding zorgverzekeraar

De kosten van een sessie zijn € 120,00 Na afloop van iedere sessie ontvang je een factuur per mail. Over het algemeen plannen we iedere twee weken een sessie in.

Ik ben aangesloten bij de beroepsorganisatie CAT . Mijn individuele sessies worden in veel gevallen gedeeltelijk vergoed door de zorgverzekeraars via het aanvullende pakket. Vraag bij je zorgverzekeraar naar de voorwaarden.

  • Ik ben zuinig op jouw gegevens en ga daar uiteraard zorgvuldig mee om zoals je kunt lezen in de privacyverklaring.
  • Ik val als CAT-therapeut (Collectief Alternatieve Therapeuten) onder Wkkgz-klachtrecht en tuchtrecht bij de Geschilleninstantie Alternatieve Therapeuten (GAT). GAT is een rijks erkende en volledig onafhankelijke Wkkgz geschillencommissie. Meer informatie over de klachtenregeling.
  • Ik werk als CAT-therapeut volgens de richtlijnen van de GAT-beroepscode. Meer informatie over de beroepscode.
  • Mijn algemene voorwaarden vind je hier.
Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?