Ademtherapie

Bij stress en angst ga je sneller en oppervlakkiger ademhalen. Je ademt hoog in borstkas en bijna niet via je buik. Dit is een manier om te voorkomen dat je emoties bezit van je nemen. Voor een moment is dit niet erg. Niet in elke situatie kun je je emoties laten gaan. Het is echter wel belangrijk om deze gevoelens op een later moment de ruimte te geven. Als je dit niet doet kun je last krijgen van psychische en lichamelijke klachten. Met behulp van ademtherapie kun je opgekropte emoties loslaten. Je leert ook hoe je tijdens emotionele momenten rustig kunt blijven met behulp van je ademhaling.

“Tijdens de ademsessie kwamen er veel emoties los. Boosheid, woede, verdriet. Het was heftig om dit te voelen, maar het luchtte ook enorm op. Met de ademhalingsoefeningen die ik meekreeg lukt het me steeds beter om me niet mee te laten slepen door wat ik voel.
Jantien

Ademtherapie helpt om contact te maken met angst en andere lastige emoties

Hoe verloopt een ademsessie?

Vooraf aan de ademsessie bespreken we met welke intentie je de sessie ingaat, en of er lichamelijke of psychische klachten zijn waar rekening mee gehouden moet worden. Daarna nodig ik je uit om op je rug op een matrasje op de grond te komen liggen. Allereerst analyseer ik je ademhaling. Dat wil zeggen dat ik kijk hoe snel en diep je ademhaalt en waar er spanning in je lichaam zit. Vervolgens ga je op mijn aanwijzingen dieper en sneller in- en uitademen zonder adempauze, de verbonden ademhaling. Het effect van deze ademhaling is dat je contact maakt met onverwerkte emoties. Er kan van alles boven komen, woede, verdriet, angst, maar ook intense vreugde en een gevoel van verbondenheid met alles en iedereen. Omdat je helemaal gefocust bent op je ademhaling is er geen ruimte om na te denken. Je raakt net als bij hypnose in een trancestaat. Na ongeveer 30 minuten ga je weer terug naar je normale ademhaling. Je zult merken dat je nu veel minder hoeft te ademen en helemaal tot rust komt. Ik laat je rustig liggen en na 10 tot 15 minuten bespreken we wat de sessie met je gedaan heeft.

Lichamelijke reacties

Ook lichamelijk gebeurt er van alles tijdens een ademsessie. Zo kun je tintelingen in je benen, voeten, armen en handen krijgen, soms treed er kramp op. Het kan zijn dat je wat licht in je hoofd wordt en je hart gaat sneller kloppen. Als je gezond bent, kan dit helemaal geen kwaad. De extra boost aan energie kan juist helend werken.

De ademsessie hielp me om mijn angsten onder ogen te zien en niet langer weg te drukken. Na de sessie voelde ik me zo ontzettend krachtig!
– Belinda


Voor meer informatie of het maken van een afspraak kun je bellen naar 06-2502503, of mailen naar welkom@liavandenberg.nl

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?