Hypnotherapie

“Door de hypnotherapie is een groot deel van de angst verdwenen. De constante spanning die ik voelde is vrijwel weg. Het heeft goed gewerkt om inzicht te krijgen in een probleem dat zich in het onderbewuste afspeelde en het daarna ook op te lossen.”
Manon

Hypnotherapie

Vaak probeer je ongemakkelijke gevoelens op te lossen vanuit je hoofd, vanuit je dagelijkse bewustzijn. Door alles te analyseren en te bagatelliseren probeer je je emoties onder controle te krijgen. Dit is echter symptoombestrijding, je emoties laten je zien dat er iets niet goed gaat in je leven en dat er actie nodig is. Met behulp van hypnotherapie krijg je toegang tot je onderbewuste en kun je problemen oplossen daar waar ze zijn ontstaan. Door te werken aan de oorzaak van je problemen in plaats van aan de symptomen ontdek je wie je werkelijk bent en wat je echt wilt. Vervolgens kun je stappen ondernemen om hier mee aan de slag te gaan. Als je onderbewustzijn en je dagelijks bewustzijn samen gaan werken gebeuren er wonderen.

De functie van emoties

Alle emoties zijn zinvol, zonder emoties zou je een gevoelloze robot zijn. Het zijn wegwijzers op je pad. Het is dus belangrijk om naar ze te luisteren en ze serieus te nemen, maar ze niet jouw leven te laten bepalen. Net als de navigatie in je auto laten ze je zien hoe je zou kunnen rijden, je moet echter zelf het stuur in handen houden en beslissen of je een omweg neemt of het risico neemt om te verdwalen.

Emoties zijn je navigatie, maar jij zit achter het stuur!

Angst is de meest lastige emotie om mee om te gaan. Verdriet laat je huilen, van woede wil je schreeuwen, maar angst broedt geluidloos in je hart.

Hoe zou het zijn om:

  • Keuzes te maken vanuit wie je werkelijk bent, in plaats van wie je denkt te moeten zijn?
  • Betekenisvolle relaties aan te gaan zonder jezelf te verliezen?
  • Verlangens te durven voelen, ook als ze niet ten uitvoer gebracht kunnen worden.
  • Jezelf niet langer af te wijzen omdat je sommige zaken spannend vindt?
  • Jezelf te accepteren zoals je bent, inclusief je ongemakkelijke gevoelens?

Dit alles is mogelijk met behulp van hypnotherapie. In de sessies gaan we doelgericht aan de slag met het aanpakken van de problemen die jij ervaart. Een hypnosetraject bestaat uit drie tot 5 sessies van ca. anderhalf uur en een telefonische evaluatie een maand na de laatste sessie.

Mijn werkwijze

Intake + sessie

Er bestaan veel vooroordelen en misverstanden rondom hypnose. Daarom is er altijd een uitgebreid intakegesprek om uit te leggen wat hypnotherapie is en hoe het werkt. Uiteraard is er alle ruimte om vragen te stellen. Verder gaan we in dit gesprek in op de problemen die je ervaart en wat je wilt bereiken.

Vervolgens gaan we direct aan de slag met jouw probleem. Hiervoor gebruik ik diverse technieken uit de hypnotherapie, zoals regressie, partstherapie, en Ultra Height®. Ook werk ik met familieopstellingen en diverse methodieken uit de zijnsoriëntatie, imaginatietherapie, ademtherapie en lichaamsgerichte therapie. Al deze methodes geven toegang tot jouw onderbewustzijn.

Ik neem alle ruimte om samen met jou tot de kern van het probleem te komen en er direct mee aan de slag te gaan. De kosten voor een sessie zijn € 125,00. De duur van een sessie staat niet van te voren vast, soms komen we snel tot de kern en duurt een sessie een uur, een andere keer kan een sessie wel drie uur in beslag nemen. Een sessie werkt vaak nog door, daarom is het fijn als je op de dag van de afspraak verder geen belangrijke afspraken hebt.

Duur van een traject

Hoelang een traject duurt valt moeilijk van te voren te zeggen. Soms is er maar één sessie nodig, een andere keer blijkt dat er toch meer speelt dan van te voren gedacht. Over het algemeen duurt een traject tussen de drie en vijf sessies.

Na dit traject

  • Sta je relaxter in het leven
  • Maak je je minder zorgen over wat er zou kunnen gebeuren
  • Voel je je zeker over jezelf en je kwaliteiten
  • Maak je keuzes vanuit vertrouwen en niet vanuit angst
  • Accepteer je jezelf precies zoals je bent

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?