Hypnotherapie

Vaak probeer je ongemakkelijke gevoelens op te lossen vanuit je hoofd, vanuit je dagelijkse bewustzijn. Door alles te analyseren en te bagatelliseren probeer je je emoties onder controle te krijgen. Dit is echter symptoombestrijding, je emoties laten je zien dat er iets niet goed gaat in je leven en dat er actie nodig is. Met behulp van hypnotherapie krijg je toegang tot je onderbewuste en kun je problemen oplossen daar waar ze zijn ontstaan. Door te werken aan de oorzaak van je problemen in plaats van aan de symptomen ontdek je wie je werkelijk bent en wat je echt wilt. Vervolgens kun je stappen ondernemen om hier mee aan de slag te gaan. Als je onderbewustzijn en je dagelijks bewustzijn samen gaan werken gebeuren er wonderen.

“Door de hypnotherapie is een groot deel van de angst verdwenen. De constante spanning die ik voelde is vrijwel weg. Het heeft goed gewerkt om inzicht te krijgen in een probleem dat zich in het onderbewuste afspeelde en het daarna ook op te lossen.”
– Manon

Wat is hypnose?

Hypnose is een staat van diepe ontspanning en concentratie. Het heeft niets met slapen te maken. Je bent je bewust van je omgeving, je hoort en ziet alles en je kunt gewoon bewegen en praten. Allemaal zaken die je niet kunt als je slaapt.

Hoe dieper je in hypnose bent, hoe beter je zintuigen gaan functioneren. Je kunt scherper denken als je in hypnose bent, omdat je een sterkere focus hebt. Daarom denken mensen ook vaak dat ze helemaal niet in hypnose zijn geweest ook al is dat wel degelijk het geval

In hypnose communiceer en reageer je vanuit je onderbewustzijn. Het is niet zo dat je tijdens hypnose zaken toestaat of doet die je absoluut niet wilt. Je dagelijks bewustzijn blijft actief en je zult niets doen of zeggen wat je echt niet wil.

Hoe voelt hypnose?

Je kunt de staat van hypnose vergelijken met het kijken naar een film of het lezen van een boek. Je vergeet de wereld om je heen en bent helemaal gefocust op het verhaal. Je voelt de emoties en je lichaam reageert alsof je in de film zit. Tegelijkertijd weet je dat het een boek of een film is en kun je ervoor kiezen het boek weg te leggen en de film stop te zetten.

In hypnose communiceer en reageer je vanuit je onderbewustzijn. Het is niet zo dat je tijdens hypnose zaken toestaat of doet die je absoluut niet wilt. Je dagelijks bewustzijn blijft actief en je zult niets doen of zeggen wat je echt niet wil.

Hoe verloopt een hypnotherapiesessie?

Allereerst bespreken we waaraan je tijdens de sessie wil werken. Vervolgens vraag ik je om in de comfortabele relaxstoel te komen zitten. Door mijn aanwijzingen en suggesties komen jouw lichaam en geest in een staat van hypnose. Vervolgens gaan we aan de slag met dat wat je wilt veranderen in je leven. In hypnose kun je contact maken met weggestopte emoties en herinneringen. Door deze toe te laten en naar jezelf te kijken door de ogen van wie je nu bent, kun je veranderen wat je voelt. Je gaat anders naar jezelf kijken, met mededogen en respect. Ook de relaties in je huidige leven kunnen hierdoor veranderen. Door de hypnose sta je open voor de positieve boodschappen die ik je meegeef. 

Opstellingen, verbeeldingskaarten en lichaamstaal

Hypnotherapie kan ook plaatsvinden met behulp van (tafel)opstellingen, verbeeldingskaarten of lichaamstaal. Ik vraag je dan bijvoorbeeld om een verbeeldingskaart uit te zoeken die weergeeft hoe je je voelt. Een opstelling met blokjes te maken over bepaalde relaties of met je lichaam uit te beelden wat je voelt. Beelden, emoties en je lichaam laten zien wat er diep in jou leeft. Je dagelijks bewustzijn gebruikt taal om dit aan de buitenwereld duidelijk te maken. Ook voor jezelf worden bepaalde patronen en verbanden duidelijker als je ze uitspreekt.

Het voelde eerst wat onwennig om met de beelden, die tijdens de sessie voorbijkwamen, in gesprek te gaan. Dankzij Lia’s professionele begeleiding durfde ik het aan. Het gaf inzicht in de verschillende delen in mij.
– Karin


Wil je meer weten over mij en mijn werkwijze?

Maak een afspraak voor een gratis online kennismakingsgesprek via 06-2502503, of stuur een mail naar welkom@liavandenberg.nl

Dit gesprek is gratis en verplicht je tot niets.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?