De Liefde

Boeken vol zijn er over geschreven, elk muziekstuk gaat er over. De Liefde. Maar wat is dat eigenlijk liefde? Er wordt gezegd ‘Liefde is wat jij bent’ en ja daar geloof ik in. Maar als we allemaal liefde zijn, dan zijn we ook allemaal één. Dan is er geen onderscheid tussen jou en Willem Holleeder, dan komen jij en je vreselijke schoonmoeder uit dezelfde bron… Dat is schrikken!

En toch is het waar. Ik geloof dat we allemaal uit liefde ontstaan zijn, alleen zijn sommige mensen zo ver van zichzelf afgedwaald dat ze dit niet meer weten en zichzelf zo volkomen kwijt zijn dat ze in duisternis leven.

De bron waar we uit komen en weer naar toegaan is echter pure zuivere Liefde.

Zoals bij veel zaken in ons leven willen we de Liefde graag controleren. Bepalen aan wie we wel en niet onze Liefde schenken. Maar Liefde is geen bezit, het voordeel daarvan is dat je het dus ook niet kwijt kunt raken. Toch zit daar ook onze grootste angst. De Liefde kwijtraken, de Liefde van onze partner, onze kinderen, onze ouders. Maar net zoals je de Liefde niet kunt bezitten, maar alleen kunt Zijn, kun je andere mensen ook niet bezitten.

Je kunt ook liefde voelen voor materiële zaken, zoals een huis een auto of een favoriet kledingstuk. Hier is echter meestal sprake van (kortstondige) verliefdheid en niet van liefde. Materiële zaken slijten en de liefde ervoor slijt ook.

Liefde heeft niets te maken met iemand lief vinden. Liefde is een energie die door ons heen stroomt en iedereen met elkaar verbindt. Liefde wil je wijzen op het feit dat jij Liefde bent. Iedere keer dat jij liefde voelt en ziet in de buitenwereld helpt dit jou je te herinneren dat jij Liefde bent.

Als je Liefde voelt, kijk je door de ogen van Zelfliefde naar de ander die dit in jou weerspiegelt.

Liefde voelen betekent dat je verbonden bent met Jezelf. Als je de wereld door de ogen van de Liefde bekijkt, zul je Liefde ontmoeten. Dit wil niet zeggen dat je dus iedereen maar lief en aardig hoeft te vinden. Er is niets mis met persoonlijke voorkeur, maar besef dat IEDEREEN Liefde IS. Als je pure onvoorwaardelijke Liefde voelt, betekent dit dat je in verbinding staat met Jezelf, met wie je werkelijk bent.

Open WhatsApp
1
Stel je vraag via WhatsApp
Hallo, waar kan ik je mee helpen?